Hermanni seitsikko - taustatietoa

Hermanni Seitsikko on perustettu syksyllä 1994 Porvoossa, perustajana seitsikon Eb-kornetisti Markku Kylmänen.  Nimensa  Hermanni Seitsikko on saanut Porvoon Haikkoossa sijaitsevasta Hermanninsaaresta.  Maaliskuussa 1995 perustettiin Hermanni Seitsikko Ry.

Soittajat ovat Porvoon soittajapiireistä tuttuja; tuskin yhtään  merkittävää puhallinkokoonpanoa kootaan Porvoossa ilman, että joku Hermannilaisista ei olisi mukana. Muutama soittajista on lisäksi mukana helsinkiläisissä puhallinkokoonpanoissa, kuten Töölö Brassissa, joka voitti brass bandien Suomen mestaruuden 2006. Osa soittajista ovat ammattimuusikoita, mutta pääosa on kuitenkin pitkän linjan harrastelijamuusikoita, joiden päivittäinen työ kutsuu siinä määrin, että vakituisten harjoitusten kasaan saaminen on ajoittain aika vaikeaa – harjoitukset rytmittyvät esiintymisten ympärille.
 

Hermanni Seitsikon laaja musiikillinen repertuaari ja nuotisto mahdollistaa esiintymisen hyvin monenlaisissa tilaisuuksissa. Esiintymisiä on vuosittain  kaksi-kolmekymmentä, joista voi mainita  mm. Porvoon kaupungin Runeberg-juhlasoitot,  radioesiintymiset Itä-Uudenmaan radiossa ja paikallisten yritysten, kauppiaitten yhdistysten ja matkailuyrittäjien tilaisuuksissa sekä erilaisilla festivaaleilla.  Kesällä 2006 Hermanni Seitsikko esiintyi Virossa laulujuhlilla.